Speelochtend

U kunt uw kind tussen 8.15 en 8.45 uur brengen. De peuters leggen hun meegebrachte fruit op de fruitschaal en hun drinken en tussendoortje in de daarvoor bestemde bakken. Vervolgens kunt u gezellig met uw kind een boekje lezen, puzzeltje doen of kleien. Rond 8.45 uur gaan de ouders weg en gaan de kinderen tot ongeveer 10.00 uur vrij spelen. Er zijn poppen, puzzels, treinen, auto’s, een duplo-tafel, zandtafel, verkleedkleren, een glijbaan, poppenhuis, noem maar op. Verder mogen de kindjes kleien of verven.

Rond 10.00 uur ruimen we met z’n allen op. Na het plassen en handen wassen gaan alle kinderen aan tafel zitten. We zingen liedjes en lezen een verhaal. Ook leren we de dagen van de week, seizoenen van het jaar, kleuren en vormen. Ondertussen gaat de fruitschaal rond en krijgen de kinderen het eten en drinken dat zij van huis hebben meegenomen.

Na de eet- en drinkpauze doen we in kleine groepjes met de kinderen een werkje. De knutselwerkjes worden in de klas opgehangen of mogen meteen met de kinderen mee naar huis. Na het knutselen mogen de kinderen weer vrij spelen. Als het even kan gaan we lekker buiten spelen op het eigen afgesloten speelplein. EKnutselenr zijn fietsjes, stepjes, tractors, driewielers, een speelhuisje, glijbaan en een zandbak.

Tegen 11.45 uur ruimen we op en gaan we naar binnen. We sluiten de speelochtend af in de kring. We lezen de namen op en leren uw kind zijn eigen achternaam te zeggen. We zingen gezellig samen liedjes en dan, om 12.15 uur, kunt u uw peuter weer ophalen.