Speelzaaljaar

De activiteiten op de speelzaal passen we aan de seizoenen en jaarfeesten aan.

In het najaar is er een uitstapje naar het bos om kastanjes te zoeken. Bij deze gelegenheid vragen we ouders om te rijden en als ouderhulp de groep te begeleiden. De verjaardagen van de peuters worden uitgebreid gevierd. De speelzaal wordt versierd en er wordt een feesthoed gemaakt. De jarige kinderen mogen trakteren en voor één keer op de tafel staan. Wij vinden het plezierig als uw peuter op “gezond snoepgoed” trakteert, zoals rozijntjes, mandarijnen, zoutjes of iets hartigs.

SinterklaasvieringSinterklaas wordt groots gevierd. De Goed Heiligman komt ieder jaar weer langs met zijn pieten. We wachten de Sint met alle peuters en kinderen van basisschool CSV Ridderhof op bij de kade langs de Vecht. Daarna gaan we naar de centrale hal van de school waar de peutertjes met alle grote basisschool kinderen Sinterklaasliedjes zingen. Daarna komt de Sint speciaal voor de peutertjes naar de peuterspeelzaal voor een gezellig samenzijn.  De Sint neemt voor ieder kind een cadeautje mee, dat van tevoren door de ouders zelf is gemaakt.

Met Kerst wordt de peuterspeelzaal sfeervol versierd en komt er een grote kerstboom te staan. De laatste dag voor de kerstvakantie is er een gezellig kerstontbijt voor alle peuters en ouders.

In het voorjaar brengen we altijd een bezoek aan een boerderij om de pasgeboren geitjes, kalfjes en veulens te bekijken. Met Pasen is er een gezellig paasontbijt en worden er natuurlijk paaseieren gezocht. In de laatste weken voor de zomervakantie houden we altijd een bijzonder eindfeest.

Geitjes