Ouders over Vechtkroost

Marieke Meester (mama van Steyn 4, en Livia 3)

De vechtkroost is een knusse en kleinschalige peuterschool waar momenteel mijn jongste met veel plezier naartoe gaat. Spelenderwijs worden allerlei verschillende ontwikkelingsgebieden gestimuleerd en is dus een goede voorbereiding op de basisschool.

Ook leert je kind vaak zijn eerste vriendjes/ vriendinnetjes kennen. Bij de Vechtkroost krijgen de kinderen er ook alle ruimte voor. Zo worden er veel leuke activiteiten georganiseerd naar bv de geitenboerderij, speeltuin, paas eieren zoeken, Sint Maarten lopen of een gezellige peuterdisco. Het is er allemaal!

De overstap van mijn zoontje van de peuterschool naar de kleuterklas ging erg soepel. Dit omdat hij de school en het schoolplein al kende aangezien ze in hetzelfde gebouw zitten, met zelfs een connecting door! De peuterleidsters liepen dan ook wel eens met hem door de school waardoor hij zijn lieve kleuterjuf al een paar keer had ontmoet. Zo was de opstap naar groep 1 nog steeds wel een beetje spannend maar tegelijk ook al heel vertrouwd.

Ik heb door deze kleinschalige peuterschool veel ouders heb mogen leren kennen, wat ontzettend leuk en waardevol is. Ik heb me dan ook aangesloten bij de activiteiten commissie die bestaat uit een clubje moeders en hieruit zijn mooie vriendschappen ontstaan. Een geweldige toevoeging aan het woongenot in Vreeland!

 

Kiki Molewijk – moeder van Delfine (3) en Robin (1,5)foto
Fien wordt elke ochtend wakker met de vraag: “Mag ik vandaag naar de peuterspeelzaal?”. Gelukkig is meestal het antwoord ja, want op de dagen dat ze niet gaat is ze diep teleurgesteld. Op de peuterspeelzaal speelt Fien samen met haar vriendinnetjes met de poppen, verven ze, spelen ze buiten en bereiden ze zich spelenderwijs voor op school. Vooral activiteiten zoals het binnen halen van Sinterklaas, wat samen met de “grote kinderen van de grote school” wordt gedaan, zijn geweldig voor de peutertjes! Het maakt ze onderdeel van het grote-school-geheel en verkleint de stap naar de grote school. Ook Robin kan nu al niet wachten tot hij naar de peuterspeelzaal mag. Als hij mee gaat Fien brengen is hij niet weg te slepen van de kist met beestjes en de tractors. Zo veel te doen en zo veel interessante kindjes! Het is geweldig om te zien hoe kinderen hun eigen sociale leventje in het dorp ontwikkelen door middel van de speelzaal!

Monique Hoppenbrouwers – moeder van Daan (4) en Thom (3)

DSCN2513aDaan en Thom hebben het allebei heel erg naar hun zin op peuterspeelzaal Vechtkroost. Ze schelen net iets meer dan anderhalf jaar dus zijn zelfs een periode samen naar de peuterspeelzaal geweest. Groot feest natuurlijk! Nu Daan inmiddels op de basisschool zit, gaat Thom vier ochtenden naar Vechtkroost. Als we langs school lopen zegt hij altijd: “Dat is Daan zijn grote school en dat is mijn kleine school”. Zo ziet hij het ook echt. Het is een belangrijke plek in zijn leventje en hij heeft het gevoel echt mee te doen. Op de peuterspeelzaal heeft hij zijn draai meer dan gevonden. Hij loopt er iedere dag met een big smile rond en zingt thuis alle liedjes uit de kring. Voor mij is peuterspeelzaal Vechtkroost een unieke plek waar de kleintjes vrienden maken en vertrouwd worden met de grote school waar ze straks naartoe gaan.