Ouders over Vechtkroost

Leontine – moeder van Willem (4) en Pom (2)

Voor Willem en Pom maakt de peuterspeelzaal een belangrijk deel uit van hun leven. Willem is net 4 geworden en is verhuisd naar de ‘grote’ school. Pom is net 2 geworden en kon niet wachten tot de dag kwam dat ze ook naar de peuterspeelzaal mocht!
Op de peuterspeelzaal heeft Willem goed kunnen wennen, zodat de overgang naar school heel fijn en automatisch is gegaan. De oudste kinderen worden regelmatig even meegenomen in het schoolgebouw, waardoor het allemaal wat minder eng wordt. Er wordt geoefend met het zitten in de kring, het samen eten en drinken aan tafel en het maken van knutselwerkjes. De kinderen leren samen spelen en gaan iedere dag even naar buiten. Een fijne plek waar de kinderen met plezier naartoe gaan en waar jij je kind met een gerust hart achter laat!

 

Kiki Molewijk – moeder van Delfine (3) en Robin (1,5)foto
Fien wordt elke ochtend wakker met de vraag: “Mag ik vandaag naar de peuterspeelzaal?”. Gelukkig is meestal het antwoord ja, want op de dagen dat ze niet gaat is ze diep teleurgesteld. Op de peuterspeelzaal speelt Fien samen met haar vriendinnetjes met de poppen, verven ze, spelen ze buiten en bereiden ze zich spelenderwijs voor op school. Vooral activiteiten zoals het binnen halen van Sinterklaas, wat samen met de “grote kinderen van de grote school” wordt gedaan, zijn geweldig voor de peutertjes! Het maakt ze onderdeel van het grote-school-geheel en verkleint de stap naar de grote school. Ook Robin kan nu al niet wachten tot hij naar de peuterspeelzaal mag. Als hij mee gaat Fien brengen is hij niet weg te slepen van de kist met beestjes en de tractors. Zo veel te doen en zo veel interessante kindjes! Het is geweldig om te zien hoe kinderen hun eigen sociale leventje in het dorp ontwikkelen door middel van de speelzaal!

Monique Hoppenbrouwers – moeder van Daan (4) en Thom (3)

DSCN2513aDaan en Thom hebben het allebei heel erg naar hun zin op peuterspeelzaal Vechtkroost. Ze schelen net iets meer dan anderhalf jaar dus zijn zelfs een periode samen naar de peuterspeelzaal geweest. Groot feest natuurlijk! Nu Daan inmiddels op de basisschool zit, gaat Thom vier ochtenden naar Vechtkroost. Als we langs school lopen zegt hij altijd: “Dat is Daan zijn grote school en dat is mijn kleine school”. Zo ziet hij het ook echt. Het is een belangrijke plek in zijn leventje en hij heeft het gevoel echt mee te doen. Op de peuterspeelzaal heeft hij zijn draai meer dan gevonden. Hij loopt er iedere dag met een big smile rond en zingt thuis alle liedjes uit de kring. Voor mij is peuterspeelzaal Vechtkroost een unieke plek waar de kleintjes vrienden maken en vertrouwd worden met de grote school waar ze straks naartoe gaan.